Video

Game-ontwerpers van de toekomst laten zien wat ze kunnen in Breda

7 juli 2016 om 20:55
nl
Studenten van de opleiding International Game Architecture and Design van de NHTV in Breda presenteerden donderdag hun eigen games aan potentiële werkgevers. Van virtual reality games tot klassieke bordspellen, alles kwam voorbij. De gameliefhebbers waren donderdag in hun nopjes.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Zo ook Mathijs van de Laar. De vierdejaars student aan de NHTV laat donderdag trots zijn afstudeerproject Pine zien. Een game waarbij een poppetje vecht tegen elanden. Lijkt heel klassiek op het eerste zicht maar volgens Van de Laar zit er wel degelijk een experimenteel onderdeel in. "De elanden passen zich aan, aan het niveau van de speler", vertelt de student. "Ze worden dus sterker als de speler goed is."
De NHTV organiseert deze middag om de studenten een handje te helpen. "Het is een pittige wereld waar ze uiteindelijk in terecht komen", legt docent René Derks uit. "Met deze middag kunnen ze aan de verschillende ontwerpstudio's laten zien wat ze kunnen en al een beetje in contact komen met werkgevers."
Inspiratie voor werkgeversStijn Damen werkt bij Paladinstudios in Den Haag, een studio die games voor je telefoon maakt, en kijkt zijn ogen uit op de NHTV. "Het niveau van de studenten is echt goed", vertelt hij.
"Ik denk bij sommige games echt van 'wow hoe zijn ze op dat idee gekomen'. Het bruist hier echt van de diversiteit en creativiteit." Damen haalt ook veel inspiratie uit deze middag. "Ik weet zeker dat ik dadelijk in de trein naar huis zit met enorm veel nieuwe ideeën."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!