EK atletiek: zevende plek Pieter Braun op tienkamp

7 juli 2016 om 17:34
nl
Pieter Braun lonkte na de eerste dag van de tienkamp nog voorzichtig naar een medaille, maar de verwachte opmars op dag twee bleef uit. De 23-jarige allrounder uit Terheijden moest na afloop van het laatste onderdeel, de 1500 meter, genoegen nemen met de zevende plek. Hij eindigde op 7945 punten, een stuk verwijderd van zijn persoonlijk record van 8197.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Belg Thomas van der Plaetsen veroverde donderdag in Amsterdam de Europese titel op de tienkamp met 8218 punten. Een memorabele gouden plak, want bij de Vlaming werd in oktober 2014 een kwaadaardige tumor in een teelbal ontdekt.
Hij overwon de kanker en bekroonde de genezing met de overwinning in het Olympisch Stadion. Hij legde de basis voor zijn titel met eerste plaatsen bij het verspringen (7,64), hoogspringen (2,10) en polsstokhoog (5,40).
Eelco Sintnicolaas eindigde in de achterhoede. De Europees indoorkampioen van 2013 miste ritme en timing na zijn enkeloperatie en figureerde op veel onderdelen. De atleet uit Apeldoorn zette wel door als test voor de Olympische Spelen in Rio. Daar wil hij pieken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.