Voorlopig geen asielzoekers naar Biesboschgemeentes

7 juli 2016 om 19:09
nl
De gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Werkendam en Woudrichem, ook wel de Biesboschgemeentes genoemd, zetten hun plannen voor opvanglocaties voor asielzoekers voorlopig in de koelkast.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Reden is de afgenomen vraag naar opvanglocaties vanwege de verminderde instroom van asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) brengt de behoefte aan opvanglocaties de komende tijd opnieuw in kaart. Op 1 september wordt bekend hoeveel asielzoekers onder meer de provincie Brabant nog moet opvangen.
OnduidelijkheidDoor het dalende aantal mensen dat in Nederland asiel aanvraagt, is er onduidelijkheid ontstaan over noodzaak van de huidige plannen voor opvanglocaties. Binnen de Biesboschgemeenten hadden de gemeenten Drimmelen en Woudrichem al aangegeven ieder driehonderd asielzoekers op te vangen. De overige gemeenten zouden vergunningshouders gaan huisvesten.
LEES OOK: De bedden staan klaar... maar er zijn niet genoeg asielzoekers
De gemeenteraad van Drimmelen heeft al ingestemd met een opvang, maar zoekt nog een geschikte locatie. Woudrichem moet nog beginnen aan het onderzoek naar opvanglocaties. Beide gemeenten nemen pas na de zomer een besluit.
Het kan dus goed zijn dat de Biesboschgemeentes niets meer hoeven te doen, als het gaat om opvang van asielzoekers.
De andere gemeenten gaan de komende tijd wel door met het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Raad bijpratenBurgemeester Gert de Kok van Drimmelen geeft vanavond verdere uitleg aan de raad over het stopzetten van de asielplannen, zo zegt hij tegen BNdeStem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.