Video

Liza (18) slaagt toch voor examen na zwaar ongeluk: 'Ein-de-lijk heb ik het papiertje!'

8 juli 2016 om 22:56 • Aangepast 21 november 2020 om 09:03
nl
Het had niet veel gescheeld of ze had nooit meer haar diploma gehaald. Liza Bartalits uit Tilburg werd net voor haar laatste examen op het Theresia Lyceum geschept door een auto. Vrijdag ontving ze haar diploma alsnog na een heftige periode van revalidatie.
Profielfoto van heesterbeek wimProfielfoto van Floyd Aanen
Geschreven door
heesterbeek wim & Floyd Aanen

Op 23 mei werd Liza aangereden door een auto die door rood licht reed. Ze belandde op de intensive care met een interne hersenbloeding, een ingescheurde enkel, een geroteerde heup en een klaplong. Van het ongeluk herinnert ze zich niks meer: "Ik trok mijn regenbroek aan en stapte op de fiets. Sindsdien is het zwart."

Wachten op privacy instellingen...

Door de aanrijding miste Liza haar examen biologie en even leek het niet meer goed te komen met haar vwo-examen. Maar ze wilde er hoe dan ook bij zijn op de diploma-uitreiking, en het lukte om haar examen biologie op een later moment alsnog met succes te maken. Ze is geslaagd!
GeneeskundeGevraagd naar wat ze nu wil gaan doen, antwoordt Liza: "Ik heb besloten om geneeskunde te gaan studeren. Ik heb nu flink wat specialismes mee mogen maken de afgelopen weken, maar ik wilde het al doen vanaf de basisschool. Het is een meisjesdroom."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.