Meer bomen gesnoeid na omvallen kastanjeboom op Parade in Den Bosch

8 juli 2016 om 11:30 • Aangepast 31 augustus 2023 om 12:31
nl
Op de Parade in Den Bosch worden vrijdag meerdere bomen gesnoeid. Vorige week viel een van de monumentale kastanjebomen plotseling om. Om het veilig te houden, worden de kronen van andere bomen nu verkleind.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

De boom viel vorige week vrijdag met wortel en al om, bovenop een geparkeerde auto en tegen de gevel van een pand. De gemeente heeft de andere bomen op de Parade daarom de afgelopen dagen onderzocht.

Snoeiplan
De gemeente Den Bosch heeft een snoeiplan gemaakt voor de andere kastanjes. De kronen, dat zijn de takken en de bladeren van de boom, van ongeveer zestien bomen worden verkleind zodat ze minder zwaar zijn en dus niet zomaar kunnen omvallen.
Door het snoeien van de zestien bomen komen de bomen die ernaast staan meer in de wind te staan. Hierdoor moeten ook de kronen van die bomen worden verlaagd.
 
Evenementen gaan door
Met deze maatregelen kan volgens de gemeente op korte termijn de veiligheid worden gehandhaafd. Het snoeien van de kronen gaat wel ten kosten van de levensduur van de bomen. Door de kleinere kronen zijn de bomen namenlijk minder weerbaar tegen de bloedingsziekte, waaraan ook de omgevallen boom leed. Het gevolg kan zijn dat de monumentale kastanjes sneller gekapt moeten worden.

Zondag vindt 'Den Bosch Zingt' plaats op de Parade. Dat evenement kan gewoon doorgaan. Voor de snoeiwerkzaamheden wordt slechts een klein deel van de Parade afgezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!