Crimineel geld bij Nieuw Woensel? Geldschieter en voetballers ontkennen: ‘Ik ben al veroordeeld’

8 juli 2016 om 16:44
nl
De amateurvoetballers van Nieuw Woensel ontkennen dat zij crimineel geld hebben aangenomen van Eindhovenaar Ad V. Dat zegt de advocaat van V. tegen Omroep Brabant. Ook de voormalig hoofdsponsor van de amateurclub ontkent in alle toonaarden dat hij zich schuldig maakt aan het witwassen van drugsgeld. “Maar ik ben al veroordeeld door de media en politie”, zegt de autohandelaar in een eerste reactie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Justitie bracht vrijdag het bericht naar buiten dat vijf amateurvoetballers van een Eindhovense club vermoedelijk zijn betaald met crimineel geld. De witwaspraktijken kwamen aan het licht in een sinds vorig jaar lopend onderzoek naar de 48-jarige Ad V.
'Ik ben nu de zwarte piet'V. weet dat er al langer een onderzoek loopt naar hem en zegt dus nergens meer van te schrikken. “Ik baal alleen dat ik alles via de pers moet vernemen”, verzucht hij. “Er is nog niets bewezen, maar ik ben al wel veroordeeld. Ik ben nu de zwarte piet, terwijl ik geen idee heb waar justitie dit allemaal vandaan haalt. Waarom loop ik nog op straat rond als ik de grootste crimineel van Nederland ben volgens hen? Waarom pakken ze me niet en leggen ze me iets ten laste?”
Zijn advocaat maakt zich boos over de handelwijze van politie en justitie. “Ze moeten veel prudenter omgaan met het bekendmaken van dit soort informatie in zo’n vroeg stadium. Ze beschadigen mijn cliënt zonder dat er concrete verdenkingen zijn. Hij wordt straks in Eindhoven raar aangekeken, terwijl hij niet eens is gearresteerd. Ze leren het ook nooit bij politie en justitie.”
ZIE OOK: Voorzitter Nieuw Woensel over aantijgingen crimineel geld: ‘Ik geloof hier geen zak van’
'Je hoeft maar te googelen'Justitie noemt bewust de naam van de voetbalclub en de verdachte niet in het persbericht, maar alsnog wordt V. als een crimineel afgeschilderd, vindt de raadsman. “Je hoeft maar een beetje te googelen en je komt bij zijn naam en bedrijf uit. Iedereen in de regio weet dat hij jarenlang de club heeft gesponsord.”
De voetballers van Nieuw Woensel zijn afgelopen en deze week gehoord. Volgens het Openbaar Ministerie hadden zij redelijkerwijs kunnen vermoeden dat het om crimineel geld ging. Het zou gaan om enkele duizenden euro's per jaar. Ze zeggen echter niets met de praktijken te maken te hebben. Voorlopig zijn ze op vrije voeten.
ZIE OOK: ‘Amateurvoetballers Nieuw Woensel jarenlang betaald met crimineel geld’
Reactie KNVBHet nieuws is inmiddels bij de KNVB bekend. “We keuren natuurlijk alle vormen van criminele activiteiten rond voetbal af”, zegt een woordvoerder van de voetbalbond. De KNVB gaat contact opnemen met Nieuw Woensel, maar stelt vooralsnog geen eigen onderzoek in.
De bond wacht eerst de uitkomsten van het onderzoek van politie en justitie af. Op eventuele maatregelen tegen de club wil de KNVB-woordvoerder niet vooruit lopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.