Actiegroep wil provinciale weg Dongen tegenhouden

8 juli 2016 om 17:07
nl
Het heeft jaren geduurd om tot een besluit te komen over de nieuwe provinciale weg N629 tussen Oosterhout en Dongen, maar als het aan actiegroep 'Handen Af van de Duiventoren en 't Blik' ligt, komt de weg er toch niet.
Profielfoto van heesterbeek wim
Geschreven door
heesterbeek wim

René Roovers, ooit wethouder in Dongen voor de SP, schrijft in een brief aan de provincie Noord-Brabant dat het besluit voor de nieuwe N629 op een onjuiste manier tot stand is gekomen. Zo zou er niets bekend zijn over de gevolgen voor het milieu en zouden de gemeenteraden van Oosterhout en Dongen op het verkeerde been zijn gezet omdat beweerd werd dat de milieu-informatie wel beschikbaar was. Ook zouden mogelijke alternatieven onvoldoende onderzocht zijn.
ZIE OOK: Er komt een nieuwe provinciale weg tussen Oosteind en Dongen.
Aanzuigende werkingVoor de nieuwe weg moet onder meer een nieuw viaduct worden gebouwd. Volgens Roovers wordt hierbij onnodig veel schade aan de natuur toegebracht en komt het de leefbaarheid van het gebied niet ten goede. Bovendien vreest hij voor de aanzuigende werking van de weg.
Gang naar de rechterIn zijn brief vraagt Roovers de provincie om de plannen alsnog aan te passen. Gebeurt dit niet dan is hij vastbesloten naar de rechter te stappen: "Mocht u hiertoe niet bereid zijn dan zullen wij niet aarzelen dit aan te kaarten bij de rechter", aldus Roovers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.