200 kilo cocaïne gevonden tussen blikken vis in Zevenbergen, vier verdachten opgepakt

8 juli 2016 om 16:23
nl
Bij een politieactie op een industrieterrein aan de Koekoeksedijk in Zevenbergen heeft de politie maandag tweehonderd kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verstopt tussen blikken vis in een container die door een vrachtwagen werd vervoerd. Vier mannen, onder wie de chauffeur van de vrachtwagen, zijn opgepakt. Dat meldt de politie vrijdag.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De politie kwam de drugs op het spoor na een groot onderzoek van de Zeehavenpolitie in Rotterdam. De recherche zocht naar een criminele organisatie die vanuit Zuid-Amerika cocaïne in containers smokkelde naar de Rotterdamse haven.
Medewerker havenEen medewerker van een Rotterdams transport- en expeditiebedrijf speelde een cruciale rol in de handel. Hij zorgde dat informatie over de drugscontainers terecht kwam bij criminelen. Zo konden de drugscontainers vanaf de haventerminals onopgemerkt verder worden vervoerd.
Onderweg werden de drugs eruit gehaald. In een aantal gevallen werden de containers op een bedrijventerrein in Moerdijk leeggehaald.
EcuadorVolgens de politie was de container, die maandag in Zevenbergen werd ontdekt, in juni vanuit Ecuador aangekomen in de haven van Rotterdam.
In totaal zijn in het drugsonderzoek zeven mannen gearresteerd. De politie denkt daarmee de criminele organisatie te hebben opgerold.
Betere beveiliging havensDe drugsvangst komt enkele dagen nadat burgemeester Jac Klijs van Moerdijk had aangekondigd dat Nederlandse zeehavens zich beter moeten beveiligen tegen georganiseerde misdaad.
Zie ook: Steeds meer drugs via kleinere zeehavens
Criminelen zouden volgens de burgemeester profiteren van de slechte uitwisseling van informatie tussen haven- en opsporingsdiensten over bijvoorbeeld het smokkelen van drugs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.