Video

Zo maak je in 46 seconden een kunstwerk van 980 vierkante meter

8 juli 2016 om 20:12
nl
Vier volle pallets met spuitbussen waren nodig voor een monsterproject op Strijp-S in Eindhoven. Achter het klokgebouw is een immens groot graffitikunstwerk gespoten met afbeeldingen van artiesten die ooit op het evenemententerrein hebben opgetreden. Een ode aan muzikaal Eindhoven, noemt exploitant van de hallen Jan Buys de creatieve uitspatting.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Dat het een groot project was, is duidelijk te zien op timelapse-beelden die van The Sound of Strijp-S zijn gemaakt. Drie weken lang hebben zeven kunstenaars zich een ongeluk gespoten.
De schilders zijn nog niet helemaal klaar. Zondag wordt de laatste hand gelegd aan het kunststuk. Maar het resultaat mag er nu al wezen.
Even wat feitjes op een rij:- Zeven nationale en internationale kunstenaars gebruikten- Vier pallets met spuitbussen, dat zijn dus duizenden bussen- Om een oppervlakte van 980 vierkante meter te beschilderen- Drie weken duurde het om het project af te ronden - Dynamo Eindhoven had de regie in handen en- Vijf instellingen op Strijp-S financierden het kunstwerk
De artiesten die de muur sieren, zijn niet de minsten en stuk voor stuk traden ze op op het evenementerrein van het Klokgebouw.
Van Fresku tot Die AntwoordZo zien we Fresku, Maxi Jazz, M.I.A., Peter Pan Speedrock, Sharon Kovacs, Lemmy van Motörhead en Die Antwoord. "Allemaal erg herkenbare koppen", legt Buys uit.
En zo is Eindhoven weer een stukske skonner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.