Mill helemaal klaar voor Nijmeegse Vierdaagse: 'Dwars dur Mill'

8 juli 2016 om 23:18 • Aangepast 21 november 2020 om 09:02
nl
Ze hebben er vijftig jaar op moeten wachten, maar de honderdste Nijmeegse Vierdaagse komt weer door Mill. In het dorp wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar het wandelevenement. Zo is er een speciale Vierdaagse uitvoering van het liedje 'Dwars dur Mill' gemaakt, dat vrijdagavond werd gepresenteerd.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Eigenlijk was er helemaal geen liedje 'Dwars dur Mill'", zegt zanger Leo. Het lied ontstond vijf jaar geleden voor de grap. Nu is er een speciale Vierdaagse versie van gemaakt. Bij de presentatie in café Royal zong iedereen uit volle borst mee. Het is een echte inhaker!

Wachten op privacy instellingen...

PromotieBehalve een liedje zijn er ook T-shirts voor de deelnemers uit Mill gemaakt. "Wij kijken er enorm naar uit, het is ook fantastische promotie voor het dorp Mill", zegt Corné Kremers, die actief is met de promotie van het dorp. Dat het een feestje gaat worden in Mill, daar is hij zeker van: "Het is nu al feest".
Misschien wel de jongste deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse is de 11-jarige Tycho Netten uit Mill. Hij krijgt als eerst het T-shirt met de tekst 'Dwars dur Mill' uit handen van de burgemeester. De jonge wandelaar heeft er nu al zin in en noemt het een uitdaging om mee te lopen.
Eerst zingen, dan lopenDe zanger van het lied, Leo, loopt zelf ook mee met de Vierdaagse. Maar voordat hij gaat wandelen, wil hij om vier uur 's morgens zijn lied 'Dwars dur Mill' zingen in het dorp. Pas daarna gaat hij lopen richting Nijmegen. Voor wie zolang niet kan wachten, het liedje is hier te downloaden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.