Dieplader met uitgebrande hijskraan loopt vast op verschillende rotondes

9 juli 2016 om 12:54
nl
Het transport van een uitgebrande hijskraan op de N322 tussen Almkerk en Giessen is vrijdag niet bepaald vlekkeloos verlopen. De dieplader kon een rotonde niet goed nemen en kwam vast te staan. Dit zorgde voor nogal wat oponthoud.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Het gevaarte had moeite met vier rotondes vanaf de snelweg A27 richting Giessen. Bij de eerste kwam hij al vast te staan omdat de bodem van de vrachtwagen op de grond terechtkwam. De tweede rotonde ging ook moeizaam.
Vonken en rookOok hier raakte de bodem het wegdek van de rotonde. Omdat het voertuig over de grond schaafde, schoten de vonken ervanaf.
Bij de derde rotonde werd ook het wegdek geraakt en kwam er wat rook vrij. De vierde en laatste rotonde ging wat soepeler, al was de bocht wat krap. Daarna kwam de laatste uitdaging: het bochtenwerk op industrieterrein De Rietdijk. Daar liep de weg op verschillende delen aanzienlijke schade op.
Twee uur laterDe politie moest er aan te pas komen om het verkeer te regelen. Na wat vertraging en wat passen en meten kwam het uiteindelijk toch goed. Het transport arriveerde wel twee uur later dan gepland op de bestemming in Giessen. De hijskraan was in Engeland door nog onbekende oorzaak uitgebrand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.