Geen medaille beachvolleybalster Marleen van Iersel in Gstaad

9 juli 2016 om 14:22
nl
Beachvolleybalster Marleen van Iersel uit Goirle en haar teamgenote Madelein Meppelink zijn zaterdag buiten de medailles gevallen op het majortoernooi in Gstaad.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Nadat het niet was gelukt om de finale te halen door een nederlaag tegen het Braziliaanse topkoppel Larissa França/Talita Antunes (21-18 21-19) verloor het Nederlandse duo ook de strijd om het brons. In de troostfinale was het Duitse koppel Laura Ludwig en Kira Alkenhorst duidelijk te sterk: 21-13 21-16.
BrutaalVan Iersel speelde samen met Meppelink een sterke halve finale tegen het Braziliaanse topduo Larissa/Talita, maar ze verloren in twee sets.
De eerste set eindigde - ondanks een brutale 5-0 voorsprong - in 18-21 en de tweede set moesten Van Iersel en Meppelink met 19-21 prijsgeven. "Het was een goede wedstrijd", vertelt Van Iersel aan Omroep Brabant. "Helaas leverden we de punten die we hadden opgebouwd te makkelijk weer in. Dat moet je tegen Brazilië niet doen."
Van Iersel en Meppelink bereikten de halve eindstrijd door vrijdag af te rekenen met het Amerikaanse koppel Brooke Sweat/Lauren Fendrick: 17-21, 21-16 en 15-13. In de strijd om het brons nemen Meppelink en Van Iersel het later op de dag op tegen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.