Gemaskerde jongen (14) met machete in winkelcentrum Tilburg, blijkt spel Vossenjacht van scouting

9 juli 2016 om 20:44
nl
Een 14-jarige jongen heeft zaterdagmiddag voor ophef gezorgd door met een Halloween-masker en een machete rond te lopen in winkelcentrum Heyhoef in Tilburg. Winkelend publiek vertrouwde de boel niet en waarschuwde de politie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Er bleek uiteindelijk niets aan de hand te zijn. Een jeugdlid van Scoutinggroep Celtica was met dertig andere scouts het spel Vossenjacht aan het spelen. Sommigen waren verkleed als een beer of een ridder, anderen hadden maskers op en liepen rond met voorwerpen.
Eén van hen was de 14-jarige jongen die gemaskerd met een machete in zijn handen door de winkelstraat liep. Een enkeling sprak de jongen hierop aan en achtte het nodig de politie te bellen. “Dat was helemaal niet nodig”, zegt de voorzitter van de scoutinggroep. “We speelden gewoon een spelletje.”
'Van geen kwaad bewust'Bij de politie kwam een melding binnen dat er een jongen met een machete stond te zwaaien. “Maar dat is helemaal niet waar”, benadrukt de voorzitter. “Dit verhaal wordt opgeblazen. We waren ons van geen kwaad bewust.” Wel erkent de vereniging dat ze een inschattingsfout heeft gemaakt. “We hadden gezien de huidige tijd waarin we leven, beter een andere locatie kunnen kiezen.”
De minderjarige jongen schrok van alle commotie en deed meteen zijn masker af en stopte de machete in een boodschappentas. Het spel werd onmiddellijk afgebroken en niet meer hervat. “De scouts hadden een hele leuke dag, maar die viel hierdoor wel in het water.”
Geen maatregelenDe politie heeft de vereniging aangesproken op het voorval, maar zag verder geen aanleiding om boetes uit te delen. De machete is in beslag genomen. “Alles verliep rustig. Er was geen sprake van paniek”, aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.