15-jarige Aileen van Wijngaarden in finale topmodellenwedstrijd Elite Model Look

10 juli 2016 om 02:30
nl
"Veel water drinken en vroeg naar bed", zo bereidt de 15-jarige Aileen van Wijngaarden uit Eindhoven zich voor op de grote finale van de beroemde modellenwedstrijd Elite Model Look Nederland. De Eindhovense neemt het zondag op tegen negen andere meisjes.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ik ben heel nerveus, maar ik heb er zoveel zin in. Dit is een unieke kans om tijdens de Fashion Week te lopen." Het zijn de eerste stappen die Aileen zet als model. Ze wilde al langer model worden en las op de website van Elite over de wedstrijd. "Ik heb me meteen opgegeven. Ik heb zoveel geluk gehad dat ik nu bij de laatste tien zit."
'Ieder meisje is gemeen, dacht ik'De modellenwereld lijkt haar geweldig. Het reizen, de mode, het mooie haar en de make-up. "En mensen ontmoeten. Ieder meisje is gemeen dacht ik eerst, maar ze zijn allemaal zo aardig."
Ondertussen moet Aileen als 15-jarige gewoon naar school. "Ik zit nu eigenlijk in de proefwerkweek. Ik ben al twee wegen geleden begonnen met leren en daardoor gaat het allemaal wel goed."
Iedereen is mooi en speciaalDe finale bestaat onder meer uit een modeshow die de tien meiden en tien jongens die in de finale zitten moeten lopen. De show begint zondag rond acht uur. De winnaar krijgt een contract als topmodel bij Elite en gaat Nederland vertegenwoordigen in de internationale finale. "Ik heb geen idee of ze mij eruit pikken. Iedereen ziet er zo mooi en speciaal uit. Ik weet niet waar ze extra naar kijken. Het zou wel super zijn als ik zou winnen."
Naast Aileen, heeft nog een Brabantse het tot de finale geschopt. De 15-jarige Karlijn Kusters uit Geldrop maakt zondag ook kans op een contract bij Elite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.