Thuisbakker Wouter Smetsers bakt het lekkerste volkorenbrood van Brabant

10 juli 2016 om 00:19
nl
De Oisterwijkse thuisbakker Wouter Smetsers is zaterdag tweede geworden in de finale van de landelijke wedstrijd volkorenbrood bakken. De finale was in de bakkerij van Robert van Beckhoven in het KVL-complex in Oisterwijk.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De 40-jarige Smetsers is met zijn tweede plaats sowieso de beste thuisbakker van Brabant en bijna de beste van Nederland. Aart van Goudswaard uit Middelburg bakte een volkorenbrood net iets lekkerder en is de winnaar.
Slap, maar lekkerAlle deelnemers hadden dezelfde opdracht: een brood bakken van 500 gram volkorenmeel met als extra ingrediënten: boter, gist, zout, water en suiker. De conclusie van de jury, bestaande uit twee meesterbakkers: "De mensen met het slapste deeg, bakten het lekkerste brood."
De wedstrijd werd gehouden omdat de vereniging Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde veertig jaar bestaat. Aan de voorrondes van de wedstrijd deden vijfhonderd thuisbakkers mee. Dat een professionele bakker als Van Beckhoven thuisbakken stimuleert, lijkt wat raar. Maar zo zegt hij: "Hoe meer mensen thuis bakken, hoe meer ze naar de echte bakker gaan", zo zei hij tijdens de prijsuitreiking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.