Anouk Vetter verovert derde Oranje-goud op EK atletiek, atlete Sprint Breda sterkste op zevenkamp - Omroep Brabant

Anouk Vetter verovert derde Oranje-goud op EK atletiek, atlete Sprint Breda sterkste op zevenkamp

10 juli 2016 om 10:40
nl
Anouk Vetter bezorgde de Nederlandse atletiekploeg zaterdag de derde gouden medaille tijdens het EK in Amsterdam. De atlete van Sprint in Breda won de zevenkamp in een Nederlands record van 6626 punten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De dochter van bondscoach Ronald Vetter werkte een vlekkeloze wedstrijd af. Ze was fris, krachtig en snel, terwijl ze eind mei na de meerkamp in Götzis nog twijfelde of ze wel zou meedoen aan het EK.
Persoonlijke records"Ik ben niet superbelastbaar en omdat Götzis niet geweldig ging, twijfelde ik lang met oog op Rio. Maar ik ben blij dat ik heb meegedaan; alles viel op zijn plek", verzuchtte Vetter na afloop. "Ook al deed niet iedereen uit de Europese top hier mee, met dit puntentotaal doe ik bij de Olympische Spelen mee voor de medailles."
Vetter leidde al na de eerste dag in Amsterdam met riante voorsprong op de Franse titelverdedigster Antoinette Nana Djimou, mede dankzij persoonlijke records op de 100 meter horden (13,29) en het kogelstoten (15,69).
Op de tweede dag liep ze nog verder uit met een verre sprong van 6,38 meter en een speerworp van 55,76 meter. Op de afsluitende 800 meter kon het met een marge van veertien seconden in haar voordeel niet meer misgaan. Ze eindigde weliswaar als laatste in haar heat, maar kort achter Djimou en in een voor haar doen keurige tijd vsan twee minuten en 21,50 seconden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.