Video

Tienjarig zoontje Nieky Holzken wint in 20 seconden eerste kickbokswedstrijd ooit: 'Pure trots!'

11 juli 2016 om 07:00
nl
Nerveus was hij wel, maar eenmaal in de ring bleken de kickbokskwaliteiten van vader Nieky erfelijk te zijn. De tienjarige Geraldo Holzken uit Helmond won zondag zijn eerste kickbokswedstrijd ooit in stijl. Hij pakte de zege al 20 seconden.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Vader Nieky had het zaterdagavond nog voorgedaan. De realityster verdedigde zijn Beneluxtitel met succes door op punten Kindele Mantingu te verslaan. "Maar ik was zenuwachtiger voor deze wedstrijd van Geraldo dan voor mijn eigen partij", zegt Nieky na de overwinning van zijn zoon. "Ik heb al 25 jaar niet meer gejankt, maar ik hield het niet droog na de winst. Pure trots denk ik."
'Hij doet alles zelf'Het klaarstomen van Geraldo is een project, waarbij ondanks de jonge leeftijd van het ventje, professionaliteit voorop staat. "Ik push hem niet, hij doet alles zelf", zegt Nieky Holzken. "Hij gaat op tijd naar bed en is zelfs met zijn voeding bezig. Hij maakt zelfs smoothies en voor deze wedstrijd heeft hij twee dagen lang om de bepaalde tijd macaroni gegeten."
En dat heeft effect. De jonge Geraldo valt meteen aan en raakt zijn tegenstander dusdanig dat hij na 20 seconden al de winnaar is. "Ik sloeg hem en hij viel achterover", analyseert het talentje na afloop. "Daarna greep de scheidsrechter in en had ik al gewonnen. Dat was wel snel ja."
Sterker dan papaZijn eerste wedstrijd winnen, het kan een begin zijn van een mooie carrière. Geraldo: "Ik wil van kickboksen mijn werk maken. Dan moet je heel veel trainen, soms wel zes keer per week. Maar dat wil ik. Ik wil sterker dan mijn vader worden, al zal dat heel moeilijk worden. Maar het zou wel top zijn!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.