Vier jongeren uit de Amer bij Raamsdonksveer gered

10 juli 2016 om 20:05
nl
Vier jongeren in een speedboot zijn zondagmiddag uit het water gered door mensen op een voorbijvarend plezierjacht. De jongeren voeren midden op de Amer bij Raamsdonksveer, toen hun speedboot zonder brandstof kwam te zitten. Tijdens het bijvullen voer een groot vrachtschip voorbij en maakte de speedboot water. De vier opvarenden sprongen in het water.
Profielfoto van Astrid van Oosterum
Geschreven door
Astrid van Oosterum

Door de kracht van het vrachtschip werd de speedboot naar het vrachtschip gezogen, waardoor er water in de boot kwam. Nadat de vier in het water sprongen, konden ze snel geholpen worden door de mensen op het plezierjacht die de vier aan boord hebben gehaald. Het plezierjacht heeft de speedboot naar rustiger vaarwater getrokken.
Water binnengekregenOp de Maasweg in Raamsdonksveer werden de hulpdiensten gealarmeerd. De KNRM, politie, Rijkswaterstaat en een ambulance kwamen ter plaatse.
Een van de opvarenden had veel water binnengekregen. Hij is ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft hun verklaringen opgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.