A58 weer open na heftig ongeluk bij Moergestel, twee zwaargewonden

11 juli 2016 om 12:36
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Schermen geplaatst (foto: Koen Wijn)
Omroep Brabant
Foto: Koen Wijn
Omroep Brabant
Foto: Koen Wijn
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
Omroep Brabant
File op de A58 na ernstig ongeluk (Foto: Jack Brekelmans)
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
1/9 Ooggetuige van het ongeluk op de A58
Een grote ravage op de A58 bij Moergestel. Iets voor halfnegen reed een vrachtwagen in op een file op de snelweg richting Eindhoven. Bij het ongeluk waren behalve de vrachtwagen drie auto's, twee bestelbusjes, een bus en nog een vrachtwagen betrokken. Acht mensen raakten gewond, waarvan er twee zwaargewond zijn. De A58 richting Eindhoven was urenlang dicht. Rond halftwee ging de weg weer open.
Profielfoto van Twan Spierts / Sandra Kagie
Geschreven door
Twan Spierts / Sandra Kagie

Eerder dacht Rijkswaterstaat dat de weg niet voor drie uur weer vrij zou zijn, maar het opruimen van het ongeluk ging sneller dan verwacht. Ook is het politieonderzoek afgerond.
Hulpdiensten rukten maandagochtend iets voor halfnegen massaal uit naar de plek van het ongeluk. Vier van de acht gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Verkeer op de A58 stond sinds halfnegen compleet vast.    
Vrachtwagen week uitEen van de auto's belandde op zijn kant. Deze auto zat helemaal in elkaar. Ook van een andere auto bleef weinig over, maar de inzittenden van beide auto's waren aanspreekbaar na het ongeluk. De ravage op de snelweg is enorm. Op de weg werden witte schermen geplaatst. Er landden twee traumahelikopters. En een helikopter van de politie cirkelde boven de plek van het ongeluk om foto's te maken.  
Een ooggetuige vertelde vlak na het ongeluk dat ze een vrachtwagen voor zich uit zag wijken. Vervolgens zag ze rook, een bus die stilstond met daar tegenaan een auto en nog een auto tegen de vangrail. In een paar seconden was het volgens haar gebeurd. "Was ik honderd meter verder geweest dan was ik het misschien geweest", zei ze geschrokken.
Omrijden via Den BoschHet verkeer stond na het ongeluk vast vanaf knooppunt De Baars. Tussen Tilburg Centrum-Oost en Moergestel stond verkeer ingesloten tussen de afrit en de plek van het ongeluk. Ongeveer anderhalf uur na het ongeluk werd een vluchtstrook tijdelijk vrijgegeven zodat deze auto's de plek van het ongeluk konden passeren. Om kwart voor elf werd de weg weer helemaal afgesloten. [tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/752408130072576000]
De VID adviseerde weggebruikers de A58 bij Moergestel te mijden en om te rijden over de A65/N65 en de A2 via Den Bosch. Mensen die achter het ongeluk in de file stonden, stapten massaal uit hun auto's. [Tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/752394453927731200]
Omrijden richting Tilburg niet meer nodigOok in de richting Tilburg, de andere kant op, stond lange tijd een file. Deze werd veroorzaakt door kijkers naar het ongeluk. Vanaf knooppunt Batadorp werd in verband met deze kijkersfile ook een omleiding ingesteld. Inmiddels is omrijden richting Tilburg niet meer nodig:[tweet:body:https://twitter.com/Rijkswaterstaat/status/752423353391153152][Tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/752401501134389249]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...