Lichamen in Mali omgekomen militairen (24 en 29) gearriveerd op Vliegbasis Eindhoven

11 juli 2016 om 23:06
nl
De lichamen van de twee militairen die vorige week omkwamen in Mali, zijn aangekomen in Nederland. Het vliegtuig is maandagavond rond halfzeven geland op Vliegbasis Eindhoven.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Voor de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld werd voor vertrek uit Bamako een herdenkingsceremonie gehouden door de VN-missie. Een tweede ceremonie werd gehouden op Vliegbasis Eindhoven. Twee uit acht militairen bestaande draagploegen haalden de kisten uit het vliegtuig en droegen die over aan de familie. Minister Jeanine Hennis van Defensie was bij de plechtigheid aanwezig.
De militairen kwamen om bij een mortieroefening in Mali. Een derde militair, die zwaargewond raakte bij het ongeluk, is vrijdag naar Nederland gevlogen.
ZIE OOK: Lichaam overleden luitenant-kolonel Wolter van Thiel (44) uit Rijen onthaald op Vliegbasis Eindhoven
OnderzoekHet ongeval wordt onderzocht door de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie. De onderzoekers zijn inmiddels in Mali. Het ongeluk met een draagbare 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao.
Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma), een VN-operatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.