Omstreden directeur Joop Alberda niet opgestapt, maar ontslagen bij zwembond KNZB

11 juli 2016 om 16:22
Joop Alberda vertrekt na de olympische spelen bij de zwembond
Joop Alberda vertrekt na de olympische spelen bij de zwembond
Joop Alberda is niet opgestapt, maar ontslagen als technisch directeur van de zwembond KNZB. Dat bevestigen bronnen aan Omroep Brabant. Verschillende coaches, zwemmers en begeleiders eisten het vertrek van Alberda nadat bekend werd dat hij iemand van de zwembond probeerde weg te werken.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

"De laatste tijd ontstond bij mij meer en meer zorg dat ruis in het management van de nationale ploeg een ideaal topsportklimaat in de weg staat, nu en vooral straks tijdens de Spelen. Uit mijn topsportervaring weet ik dat het voor excellente prestaties in en buiten de ploeg tot in de kleinste details moet kloppen", laat Alberda weten in een verklaring.
"Ik neem dit besluit alleen vanuit het respect voor sporters die zich geweldige inspanningen hebben getroost om in Rio succesvol te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de sporters er klaar voor zijn."
Alberda onder vuurDe kritiek op Alberda en zijn beleid nam meer en meer toe. Het vertrek van drie topzwemsters naar het buitenland zou alles met dat beleid te maken hebben, bevestigden meerdere bronnen aan Omroep Brabant.
Alberda ligt niet alleen onder vuur bij mensen die zijdelings betrokken zijn bij het zwemmen, maar ook bij coaches, zwemmers, oud-zwemmers en begeleiders.
Controversiële tweetEind oktober kreeg Alberda bakken met kritiek over zich heen nadat hij op Twitter een journalist schoffeerde, die het had aangedurfd om kritiek te uiten. Op social media werd de actie van Alberda bestempeld als gedrag dat absoluut niet bij een bondscoach past.
"Jezus wat een antwoord van Joop Alberda... Fail!! En als t een grap moet zijn? Zie je mij lachen", was een van de reacties. [YouTube:body:https://youtu.be/rB0rhKvDx_s]

Wachten op privacy instellingen...