‘Personeel tbs-kliniek Woenselse Poort moet strenger gescreend worden’

11 juli 2016 om 18:40
nl
Personeel van GGzE-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven moet strenger gescreend worden. Dit vindt het Rosmalense CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg, woordvoerder voor Veiligheid& Justitie en Cultuur.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Van Toorenburg reageert op het nieuws dat een medewerker van de kliniek op staande voet is ontslagen omdat zij een relatie had met een tbs’er. Door een strengere screening wil zij herhaling voorkomen. “Dit is absoluut niet acceptabel. Het is het zoveelste incident bij deze kliniek. Er is adequaat gehandeld door de medewerkster direct te ontslaan. Nu dient De Woenselse Poort door te pakken.”
ZIE OOK: Relatie met gezochte tbs’er: einde carrière voor medewerkster kliniek De Woenselse Poort
Maatregelen nodigVolgens het Kamerlid zijn er overduidelijk maatregelen nodig. Binnenkort gaat ze op werkbezoek naar Eindhoven om te praten met leidinggevenden, personeel maar ook tbs-cliënten van De Woenselse Poort. “Ik wil weten wat er precies aan de hand is bij de kliniek en van insiders horen hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.”
Megadossier vol incidentenDe Woenselse Poort is al vaker negatief in het nieuws geweest de laatste tijd. Sterker nog, de instelling kent een enorme waslijst aan incidenten. Van omstreden liefdesaffaires tussen cliënten en medewerkers tot zelfdodingen, het smokkelen van wapens, drank en drugs en tbs’ers die weten te ontsnappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.