Ruben C. loog en bedroog voor tienduizenden euro's, twee jaar cel geëist

11 juli 2016 om 15:46
nl
Hij is nog maar 24 jaar, maar heeft voor tienduizenden euro’s mensen opgelicht. In april kwam er definitief een einde aan de bedriegerij die de Helmonder Ruben C. maanden heeft volgehouden. Maandag werd twee jaar cel geëist tegen de oplichter.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.
De zelfverklaarde vastgoedmagnaat - die beweerde dat hij uit Monaco kwam - heeft maandenlang onder andere verhuurbedrijven en discotheken opgelicht. Tientallen, mogelijk honderden mensen trapten in zijn leugens.
Sluwe werkwijzeRuben C. ging geraffineerd te werk. Zo belde hij in april nog Peter van Eyndhoven, eigenaar van de Vlaamse luxelimoservice Party Ride. Tegen Van Eyndhoven stelde hij zich voor als een ervaren redacteur van zakenglossy Quote. Hij wilde een limousine huren omdat hij een artikel wilde schrijven over het uitgaansleven in Gent.
Er werden ook versnaperingen en dure dranken besteld. In totaal kostte dat Van Eyndhoven tweeduizend euro. C. betaalde er geen cent van. In Gent dineerde hij voor 1500 euro in een driesterrenrestaurant, huurde hij dure pakken, gaf hij honderden euro’s uit in een café en logeerde hij in een luxe hotel. Wederom zonder te betalen.
Gedupeerden in België en NederlandDat heeft ook Marco van Velthooven ervaren. Hij is eigenaar van de Hilversumse nachtclub Rex en werd voor vijfhonderd euro opgelicht door C. De Helmonder consumeerde dure hapjes en drank. De oplichter vertelde Van Velthooven dat er van tevoren een bedrag van vijfhonderd euro was overgemaakt. Om die bewering te staven liet hij een screenshot van een afschrift zien.
Die tactiek gebruikte C. regelmatig. Allemaal leugens, bleek later. De screenshots waren allemaal nep; de bedragen nooit overgemaakt. Toen de Hilversumse nachtclubeigenaar dat door kreeg aarzelde hij niet: hij startte op Facebook een klopjacht om de naam van de bedrieger te achterhalen.
Binnen enkele minuten was duidelijk dat het om C. ging. In België had het hetzelfde verloop. Zijn gegevens verschenen met volledige naam en foto in Belgische kranten en op sociale media. Een werknemer van een duur hotel in Hasselt waar C. in wilde checken herkende de oplichter. De politie verscheen ter plekke en C. werd meegenomen naar het bureau.
Gepakt in hotelHet luxe bedriegersleven kwam ten einde. C. heeft zelf verklaard dat hij de bedragen gaat terugbetalen uit eigen zak. Of dat ook gaat gebeuren is niet duidelijk. De gedupeerden in België hebben gezamenlijk aangifte gedaan tegen Ruben C.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.