Daniel Schwaab kijkt uit naar de Hollandse manier van voetballen van PSV

11 juli 2016 om 18:10
nl
Daniel Schwaab is de opvallende nieuwe verdediger van PSV. De Duitser komt over van VFB Stuttgart en speelde daarvoor onder meer bij Bayer Leverkusen en SC Freiburg. Een opmerkelijke overstap dus, van de Bundesliga naar de Eredivisie.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De 27-jarige speler liet bij zijn presentatie merken dat hij zin heeft in zijn nieuwe klus. "Ik heb meer dan 180 Bundesliga-wedstrijden achter mijn naam en ook in de Champions League en de Europa League gespeeld. Nu kijk ik uit naar mijn eerste avontuur in het buitenland."
De Hollandse schoolEn dat dat buitenland Nederland is en de club PSV vindt de Duitser wel prima. "Het is de droom van iedere voetballer om in de Champions League te spelen, zoals PSV doet. Daarnaast denk ik dat de Hollandse manier van voetbal me wel zal liggen. Verzorgd in plaats van 'kick-and-rush'."
Trainingskamp in ZwitserlandSchwaab krijgt al snel de mogelijkheid om zijn nieuwe teamgenoten te leren kennen. Maandag is hij met zijn nieuwe club, maar nog zonder de drie Zuid-Amerikaanse basisspelers naar Zwitserland vertrokken voor een trainingskamp van ruim een week.
Andrés Guardado, Héctor Moreno en Santiago Arias keren later terug van vakantie, omdat ze nog op de Copa América actief zijn geweest, en sluiten in de loop van de week aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu.
De talenten Suently Alberto, Bram van Vlerken, Damian van Bruggen, Ramon Pascal Lundqvist, Dante Rigo en Nikolai Laursen krijgen deze week de kans om zich te bewijzen.
Drie oefenwedstrijdenPSV speelt in Zwitserland drie oefenwedstrijden, tegen AS Saint-Etienne (op woensdag 13 juli), FC Sion (zaterdag 16 juli) en Sporting Portugal (maandag 18 juli).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.