Man vrijgesproken na ongeval waarbij agent zwaargewond raakte

11 juli 2016 om 17:48
nl
Een 27-jarige man uit Lith is maandag vrijgesproken van het veroorzaken van een ongeval begin juli in Oss. Hierbij raakte een motoragent zwaargewond.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

De Lithenaar werd ervan verdacht geen voorrang hebben verleend aan een motoragent, die het zwaailicht en de sirene van zijn motor aan had staan. De agent klapte op de Ruwaardsingel in Oss in volle vaart op de achterkant van de bestelwagen van de man uit Lith. Hij raakte gewond.
ZIE OOK: Politieagent die op motor met spoed onderweg was knalt op busje in Oss, zwaargewond naar ziekenhuis Geen twijfelDe rechtbank in Den Bosch zag geen reden om te twijfelen aan de verklaring van de man dat hij vóór de afslag is gestopt en heeft gekeken of er verkeer aankwam. Zijn verklaring wordt bovendien ondersteund door verklaringen van getuigen.
Dat de 27-jarige Lithenaar geen voorrang verleende aan de van rechts komende agent, betreft een verkeersfout. Volgens de rechtbank kan dat onder deze omstandigheden echter niet worden aangemerkt als zeer of aanmerkelijk onvoorzichtig of onoplettend gedrag. Daarom is de man vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.