Recent noodweer forse kostenpost voor moederbedrijf Interpolis

12 juli 2016 om 00:43
nl
De zware regen- en hagelbuien van de afgelopen weken hebben verzekeraar Achmea een forse kostenpost bezorgd. Het moederbedrijf van onder meer Interpolis in Tilburg en Centraal Beheer schat het schadebedrag bij zijn klanten nu op ongeveer 260 miljoen euro. Dat is zo veel dat de verzekeraar mede hierdoor verwacht in de rode cijfers te belanden.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Achmea kan een deel van de water- en hagelschade bij onder meer boeren en tuinders nog terugkrijgen omdat het zelf herverzekerd is. Maar dan nog resteert een nettoschadelast door het noodweer van 140 miljoen euro.
ZIE OOK: Noodweer zorgt voor bijna 100 miljoen aan schadeclaims bij Interpolis
Wat ook meespeelt is dat Achmea, dat ook een groot zorgverzekeraar is, de zorguitgaven afgelopen maanden harder zag stijgen dan verwacht. Alles bij elkaar rekent het bedrijf op groepsniveau daarom op een 'beperkt negatief operationeel resultaat' over de eerste zes maanden van dit jaar. De halfjaarresultaten worden volgende maand gepubliceerd.
Ravage bij boeren en tuindersHet noodweer zorgde begin deze maand voor een ravage bij vooral boeren en tuinders. Naast waterschade door de hevige regenval verwoestten vuistgrote hagelstenen kassen, daken en auto's.
De totale schade van het noodweer in het zuiden kan mogelijk oplopen tot 1 miljard euro, stelde gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg vorige week.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.