Video

Top 5 megatransfers: de duurste Brabantse voetballers, Vincent Janssen op derde plaats

12 juli 2016 om 16:00
nl
Ossenaar Vincent Janssen maakte dinsdag een megatransfer naar Tottenham Hotspur. Met de overgang was naar verluidt een bedrag van 22 miljoen euro gemoeid. Daarmee komt Janssen op de derde plek qua Brabantse transfers.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

#1 Memphis Depay - 34 miljoen euro (2015)Depay maakte vorig jaar de overstap van PSV naar Manchester United. De aanvaller, die lang in de Eindhovense jeugd speelde en vervolgens doorbrak in het eerste elftal, leverde PSV liefst 34 miljoen euro op. Erg succesvol is Depay in Engeland overigens nog niet. In zijn eerste seizoen zat de spits meer op de bank dan dat hij op het veld stond.
#2 Ruud van Nistelrooy - 30 miljoen euro (2001)Ruud van Nistelrooy uit Geffen maakte in 2001 ook de stap van PSV naar Manchester United. Van Nistelrooy was bij de Engelse topclub wel heel succesvol. Om de nek van de Geffenaar hing een prijskaartje van 30 miljoen euro. Daarmee was hij jarenlang koploper in dit klassement.
#3 Vincent Janssen - 22 miljoen euro (2016)Kwam als nobody twaalf maanden geleden bij AZ binnen, maar vertrekt na één seizoen als Europese topper uit Alkmaar. Het verhaal van Janssen is als een jongensboek. De aanvaller zette vandaag zijn handtekening onder een lucratief contract. Met zijn overgang is 22 miljoen euro gemoeid. Kassa!
#4 Georginio Wijnaldum - 20 miljoen euro (2015)PSV verdiende vorig jaar zomer veel geld. Naast Depay bracht ook Wijnaldum miljoenen naar Eindhoven. De middenvelder ging naar Newcastle United voor 20 miljoen euro. Dat leek voor de voetballer toen een geweldige transfer, maar Wijnaldum ging (zo bleek later) naar een degradant. Volgend seizoen speelt Newcastle niet meer op het hoogste niveau in Engeland.
#5 Arjen Robben - 18 miljoen euro (2003)De aanvaller van Bayern München vertrok in 2003 van PSV naar Chelsea, nadat de Engelse club 18 miljoen euro had overgemaakt naar Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.