Circus Herman Renz komt terug: nieuwe tent met dubbel zoveel plekken

12 juli 2016 om 15:09
nl
Circus Herman Renz wordt nieuw leven ingeblazen. De Duursma Groep in Noord-Holland gaat onder de oude naam circusvoorstellingen organiseren. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De eerste voorstellingen onder de naam Circus Herman Renz zijn op 31 juli tijdens de Maashorstfair in Schaijk. Oud-directeur Milko Steyvers zal daar voor het eerst weer te zien zijn in zijn rol als clown.
Grote voorstellingenDaarnaast is hij ook aan het nieuwe circus verbonden als organisator en adviseur. De eerste grote voorstellingen zijn vanaf 23 december in Haarlem te zien. ''We gaan van een tent voor achthonderd bezoekers naar eentje voor vijftienhonderd fans. Ook gaan we de programmering vernieuwen. De sfeer en beleving moet beter'', vertelt directeur René Duursma van De Duursma Groep.
Het circus zal niet meer in elke stad terugkeren. ''We moeten goed gaan kijken welke steden circusminnend zijn. Daar zullen ook plaatsen in Brabant tussen zitten.'' Het circus zal dan naar verwachting in de maanden oktober, november, december en januari rondtrekken.
'Geen zorgen over financiën'Clown Milko is trots met zijn terugkeer bij het circus. ''Ik ben dolblij dat ik weer terugkeer in de piste bij Circus Herman Renz. Die zes maanden thuiszitten is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik blijf toch een clown in hart en nieren.''
De Helmonder keert niet meer terug als directeur. ''Ik ben blij dat ik me nu geen zorgen meer hoef te maken over de financiën. Dat kan ik nu eindelijk aan iemand anders overlaten.''
Oude kassa's en wagens keren terug.In februari werd het Helmondse circus failliet verklaard. Circus Herman Renz had een schuld van 130.000 euro bij de Belastingdienst. De financiële problemen ontstonden door tegenvallende bezoekersaantallen en hogere lasten.
De Duursma Groep nam na een veiling de naam en de kopstukken over, zoals de kassa's, de poort en een aantal wagens. De grote tent werd overgenomen door een tentverhuurbedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.