Video

Minimaal honderd euro leergeld deze zomer voor jongeren Breda en Oss

12 juli 2016 om 16:35
nl
"Ik zou willen dat ze zoiets in mijn tijd hadden", zegt Irma Boogaard. Deze zomer organiseert ze in Breda en Oss voor jongeren een training om ondernemer te worden.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De inschrijvingen van jongeren tussen de 15 en 22 jaar voor de driedaagse cursus lopen al aardig vol. "Maar je merkt tijdens de intake gesprekken dat niet iedereen op de trainingsdagen kan. Dan houdt het op en is er een gaatje voor een volgende geïnteresseerde", reageert Irma van zomerondernemer kordaat.[tweet:body:https://twitter.com/Oss_Nieuws/status/746604747986079744]Dat de interesse zo overweldigend is, komt misschien omdat iedere jeugdige ondernemer minimaal honderd euro investeringsgeld meekrijgt. Dat investeer je niet in de plaatselijke horecabaas maar in je bedrijf. Verbrassen betekent terugbetalen. Investeren zonder winst of zelfs verlies is leergeld zonder gevolgen.[tweet:body:https://twitter.com/Oss_KE/status/743402711991803904]"Ook als na de zomer blijkt dat het ondernemerschap niet jouw ding is, dan heb je toch veel geleerd", vindt Irma. In de praktijk blijkt dat 30 procent serieus gaan ondernemen.
Serieuze zaakBij een driedaagse training blijft het niet. "Iedere week komen de deelnemers samen bij een ander bedrijf. Daar evalueren we ook hoe hun bedrijf loopt en welke obstakels ze tegen komen."[tweet:body:https://twitter.com/VerbindingWerkt/status/750932464734961664]In de afgelopen jaren zijn er hele verschillende bedrijven voortgekomen uit dit jeugdtraject voor jongeren. Op site zomerondernemer.nl zijn verschillende succesverhalen te vinden.
Zo heeft Zieno een succesvol filmbedrijf:[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=eatuSZkwO08]
Kansen vergrotenDe stichting die dit leertraject mogelijk maakt hoopt op deze manier het zelfstandigondernemerschap te bevorderen en jongeren en werklozen werkervaring te bieden waardoor ze meer kansen hebben op de arbeidsmarkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.