Drunenaar helpt vrienden met terugdraaien meter, politie pakt man op

12 juli 2016 om 17:07
nl
De vriendenkring van een 38-jarige man uit Drunen zal de komende feestjes genoeg hebben om over te praten. Ze lieten hun maat knoeien met de gas- en elektriciteitsmeters. Dat ging goed tot de amateur-installateur tegen de lamp liep en zijn vrienden vijf mille moesten aftikken bij Enexis, de enige echte meterinstallateur.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De 38-jarige man uit Drunen werd opgepakt omdat de politie vermoedde dat hij bij vrienden en kennissen de stand van hun gas- en elektriciteitsmeters had teruggedraaid. Voor het oog was er dan minder gebruikt en dat betekende een lagere rekening.
Nepvuurwapen en 4300 euro contantDe Drunenaar werkte niet voor niks. Hij vroeg er wel geld voor, maar dat hadden zijn vrienden en kennissen er voor over. Bij een zoeking in het huis van de verdachte vond de politie zegeltangen en zegels die nodig zijn om aan de meters te kunnen werken. In dat huis vond de politie ook een nep-vuurwapen en 4300 euro contant geld. Het werd allemaal in beslag genomen en de Drunenaar werd gearresteerd.
Op het moment dat de politie bij de man binnenviel, controleerde Enexis de meters bij zijn vrienden en kennissen. Overal was met de meters gefraudeerd. Enexis plaatste nieuwe meters. Allemaal op kosten van de bewoners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.