Eigenaar Palazzo theater in Grave niet vervolgd voor brandstichting

12 juli 2016 om 18:00
nl
De 33-jarige eigenaar van theater Palazzo in Grave wordt niet vervolgd voor brandstichting. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de eigenaar niet genoeg bewijs opgeleverd om de man te vervolgen.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Het Palazzo Theater in Grave werd in de Koningsnacht vorig jaar door brand verwoest. Volgens eigenaar Jan-Paul Beukering was hij overvallen en overgoten met benzine, maar wist hij zich op tijd te bevrijden. Daarbij kon hij niet voorkomen dat het theater in vlammen op ging.
In de loop van het onderzoek kwam de eigenaar als verdachte naar voren. De eigenaar van Palazzo meldde zichzelf op het politiebureau waar hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting, het doen van een valse aangifte, verzekeringsfraude en het benadelen van de verzekeraar door de brand.
Oorzaak brand nog onduidelijkDe politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende verklaringen die de man aflegde over de brand. Ook werd er technisch onderzoek gedaan. Wat de precieze oorzaak is van de brand is nog steeds niet duidelijk geworden.
Het onderzoek heeft niet genoeg bewijs opgeleverd om de eigenaar van het theater te kunnen vervolgen. Het onderzoek naar de brand gaat niet verder. Zodra er nieuwe aanwijzingen zijn, kan worden besloten dit verder te onderzoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.