3.000 handtekeningen tegen verbod op kippen buiten in Oss

12 juli 2016 om 17:31
nl
GroenLinks in Oss heeft 3.000 handtekeningen verzameld tegen een verbod op het houden van vrije-uitloopkippen in Oss. De gemeente Oss is van plan het houden van vrije-uitloopkippen te verbieden uit angst voor de vogelgriep.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Maandag bood GroenLinks de wethouder de petitie tegen het verbod op biologische en vrije uitloop-kippen aan in Oss. Bij het in ontvangst nemen van de petitie gaf de wethouder aan het voorstel te heroverwegen en om tafel te gaan met belangenorganisaties zoals de Dierenbescherming en Bionext.
De gemeente Oss wil uit angst voor vogelgriep pluimvee niet meer buiten laten lopen. Volgens de wethouder moet de volksgezondheid leidend zijn. Dat stelt GroenLinks echter niet ter discussie. De staatssecretaris is al langere tijd bezig te onderzoek wat precies de risico-factoren zijn voor besmetting met vogelgriep.
Wachten op staatssecretarisGroenLinks stelt voor bevindingen van de staatssecretaris af te wachten en geen besluit te nemen dat ingaat tegen landelijke en Europese regelgeving en ambities op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn.
Volgens de Dierenbescherming zou een dergelijke maatregel in het bestemmingsplan buitengebied directe gevolgen hebben voor het dierenwelzijn. En regelgeving op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid ligt op het bordje van de Rijksoverheid en niet op die van gemeenten, stelt de Dierenbescherming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.