In Oss mag niet meer in woonwijken worden geprotesteerd tegen vluchtelingen - Omroep Brabant
Video

In Oss mag niet meer in woonwijken worden geprotesteerd tegen vluchtelingen

12 juli 2016 om 21:20
nl
In Oss mag niet meer in woonwijken tegen vluchtelingen en statushouders geprotesteerd worden in woonwijken. Vrijdag ging er een steen door de ruit van een Osse woning waar geklust werd door statushouders. Voor burgemeester Buijs was dit aanleiding voor dit protestverbod in woonwijken.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De burgemeester vindt dat 'vluchtelingen, zeker uit oorlogsgebied, zich veilig moeten voelen in Oss'.
Recht op verblijfIn het huis aan de Kuiper Rietbergstraat waren vrijdag drie vluchtelingen met een verblijfsstatus aan het klussen toen de steen door de ruit vloog.
Bij eventuele toekomstige protesten tegen asielzoekers zal de burgemeester met de organisatie overleggen waar wel actie gevoerd mag worden.
Volgens burgemeester Wobine Buijs mag iedereen in Oss zijn mening geven en komt er ook geen algemeen demonstratieverbod. Maar het mag niet meer in woonwijken waar statushouders of vluchtelingen wonen. "Behalve deze mensen voelen ook andere buurtbewoners zich onveilig en mensen die niks tegen vluchtelingen hebben durven zich niet meer te uiten. Voor de vluchtelingen zelf is het een raar idee dat je veiligheid zoekt in een ander land en dat daar vervolgens je ruiten worden ingegooid", aldus Buijs.
Bovendien trekken de demonstraties in de woonwijken geweld aan waardoor niemand zich meer veilig voelt. Daar wil Oss vanaf. Buijs: "Als mensen willen demonstreren zullen we overleggen waar dat kan. Want, nogmaals, wij vinden het wel belangrijk dat iedereen z'n mening kan geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.