Video

Cuijk kijkt uit naar Nijmeegse Vierdaagse: 'De Brabantse kers op de Vierdaagse-taart'

13 juli 2016 om 00:43
nl
Het begint een traditie te worden. Vlak voor de Nijmeegse Vierdaagse komen de deelnemers uit Cuijk bij elkaar op het gemeentehuis. En dat zijn er nogal wat. 160 van de 300 deelnemers komen naar de bijeenkomst. "Bent u er klaar voor?", vraagt burgemeester Hillenaar. "Jaaaa!"
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

De Vierdaagse is een Nijmeegs feestje. Maar de laatste dag, de Brabantse Dag die altijd door Cuijk komt, is een hoogtepunt. Het dorp loopt uit en de scholen zijn dicht.
Burgemeester juicht"Wij zijn de Brabantse kers op de Vierdaagse-taart. We laten zien dat Brabanders een mooi feestje kunnen maken", zegt Hillenaars. De burgemeester liep zelf de Vierdaagse twee keer. "En ik ga het vast ook wel vaker doen. Maar nu vind ik het leuk de deelnemers langs de zijlijn toe te juichen."
Jitske (11) loopt dit jaar de Vierdaagse voor het eerst. Op de dag van de start wordt ze 12. Ze vindt het spannend. "Ik weet niet hoe het gaat aflopen. Of ik met heel veel blaren thuis kom of helemaal niet."
Door zolang het kanAndré Zeelen uit Haps is van alle aanwezigen uit de gemeente degene die de Vierdaagse het vaakst liep, al 49 keer. "Het is gewoon doorzettingsvermogen. Laten zien dat je een vent bent. Dat je dus lóópt."
En hoe lang loopt Zeelen nog? "Als het aan mij ligt volgend jaar nog. Dat is de vijftigste keer. Maar er zit een addertje onder het gras. Ik heb kleinkinderen en die worden het jaar daarop 12 jaar. Zij vragen of ik dan nog goed genoeg ben om mee te lopen. Ik heb nee gezegd, maar je weet hoe dat gaat hè. Opa gaat gewoon door zolang het kan."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.