Poging moord 7-jarig meisje? OM gaat man uit Rosmalen mogelijk vervolgen

13 juli 2016 om 08:32 • Aangepast 21 november 2020 om 08:58
nl
De 23-jarige man uit Rosmalen die verdacht wordt van de moord op Samir Erraghib in IJsselstein, wordt mogelijk ook vervolgd voor poging tot moord op het dochtertje van Erraghib. Die zat naast het doelwit in de auto.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“We wachten forensisch onderzoek af. Als uit de schietbanen of de richting van de kogels blijkt dat het kind gevaar liep, dan kunnen we de verdachten hiervoor vervolgen”, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen De Telegraaf.
Mogelijke dreigingDinsdag verscheen de man, Bowy T. uit Rosmalen, in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam. Vanwege mogelijke dreiging vond de zitting daar plaats. T. ontkent bij de liquidatie aanwezig te zijn geweest. De andere moordverdachte, Abdelghani del H., was er niet bij in de rechtszaal. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht, weet de krant.
De verdachte uit Rosmalen zat vlak voor zijn arrestatie een straf uit in een jeugdgevangenis. In feite zat zijn celstraf er al op, maar hij moest zich nog verplicht laten behandelen in een jeugdinrichting. Daar zat de Rosmalenaar in de laatste fase van zijn behandeling. Dat betekent dat hij zo nu en dan onder voorwaarden de kliniek mag verlaten.
MoordDe liquidatie vond zondag 17 april op klaarlichte dag plaats. Het slachtoffer, de 37-jarige Samir Erraghib uit Marokko, werd voor zijn huis voor de ogen van zijn 7-jarig dochtertje neergeschoten. De man overleed later in het St. Antonius Ziekenhuis nadat hij daar door iemand anders naar toe was gebracht.
Vermoed wordt dat het om een afrekening in het drugscircuit gaat. In de buurt wordt regelmatig in drugs gedeald. Vlak na het incident hield de politie een 22-jarige man uit het Zuid-Hollandse Vianen aan. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de man uit Rosmalen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.