Daders gezocht: brugklasser Jarno in elkaar geslagen op school

13 juli 2016 om 09:10
nl
Een brugklasser van het Stedelijk College in Eindhoven is maandag op straat en later in het schoolgebouw in elkaar geslagen door twee jongens. De scholier hield een flinke hersenschudding en een opgezwollen gezicht over aan de mishandeling. Zijn vader deed een emotionele oproep om de vechtersbazen te ontmaskeren. “Hopelijk komen we erachter wat deze jongens bezielden om tot deze actie over te gaan”, schreef hij op Facebook.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De mishandeling gebeurde maandag, vlak na de laatste toets van de toetsweek. Jarno en vier vrienden gingen naar de McDonalds in het winkelcentrum WoensXL. Op de terugweg naar school werden ze achtervolgd door twee jongens die vermoedelijk uit waren op ruzie.
'Jarno had met niemand ruzie'Een klasgenoot van Jarno reageerde op de jongens, waarna de vlam in de pan sloeg. Jarno werd geschopt en geslagen, maar wist te ontkomen en de school in te vluchten. Daar werd hij opnieuw benaderd door de jongens, die hem tegen de grond gooiden en tegen zijn hoofd trapten.
Oudere leerlingen grepen tijdig in en wisten erger te voorkomen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Ze zitten zelf niet op het Stedelijk College. Voor de vader van Jarno is de mishandeling een groot vraagteken. “Jarno had met niemand ruzie of iets dergelijks. Je hoopt nooit dat het je kind overkomt, maar helaas is het toch gebeurd.”
SignalementVan de daders is een summier signalement bekend. Een van de jongens is licht getint en rond de veertien jaar. Hij heeft kort zwart haar met een lijntje erin geschoren. Hij droeg een zwart t-shirt en een blauwe spijkerbroek.
Zijn compagnon is ongeveer even oud, heeft een blanke huidskleur en kort blond haar. Hij droeg een zwart t-shirt met glitters, een blauwe spijkerbroek met gaten op de knieën en zwarte sportschoenen.
Het Facebook-bericht van de vader van Jarno werd meer dan drieduizend keer gedeeld op Facebook. Inmiddels is het bericht op verzoek van de politie verwijderd, de vader van Jarno bedankt iedereen voor alle tips en laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn zoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.