Voedselwaakhond: ‘Jumbo verkoopt sterk vervuilde pasta en negeert oproep politiek’ - Omroep Brabant

Voedselwaakhond: ‘Jumbo verkoopt sterk vervuilde pasta en negeert oproep politiek’

13 juli 2016 om 10:06
Hoofdkantoor Jumbo in Veghel (Foto: archief)
Hoofdkantoor Jumbo in Veghel (Foto: archief)
Jumbo negeert de oproep van de politiek om verantwoordelijkheid te nemen en de vervuiling van zijn huismerkproducten met gevaarlijke oliën aan te pakken. Dat concludeert Stichting foodwatch Nederland op basis van onderzoek, waaruit blijkt dat in diverse producten van onder andere de Veghelse supermarktketen gevaarlijke stoffen zitten. Ook Albert Heijn, Lidl en Aldi zouden vervuilde pasta verkopen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het gaat hier om de stoffen MOAH en MOSH. De vervuiling werd vooral aangetroffen in pasta’s als macaroni en tagliatelle. Volgens 'foodwatch' kan MOAH kanker verwekken, terwijl MOSH, een andere gevaarlijke stof, weefselschade zou kunnen veroorzaken.
In antwoord op Kamervragen deed minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) al tweemaal een oproep aan supermarkten waaronder Jumbo om hun verantwoordelijk te nemen en veilige producten te garanderen.[Tweet:body:https://twitter.com/JOLANDAGAAL/status/753115298094538753]
'Verantwoordelijkheid ver te zoeken'“Meer dan een half jaar na onze eerste test liggen er nog steeds sterk vervuilde producten in het winkelschap”, aldus 'foodwatch'. “De door de minister gewenste ‘eigen verantwoordelijkheid’ van bedrijven is ver te zoeken."
In eerdere testen van 'foodwatch' bleek de spaghetti van Jumbo al erg vervuild. “Dit zou voor elk bedrijf reden moeten zijn om onmiddellijk maatregelen te nemen”, zegt foodwatch.
De consumentenorganisatie schrijft Jumbo woensdag opnieuw aan om ‘de gezondheid van zijn klanten serieus te nemen en nú maatregelen te nemen’.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...