Muggentsunami teistert Brabant: 8 tips om te overleven

13 juli 2016 om 20:11
nl
Wil je heerlijk gaan slapen na een lange dag zweten en zwoegen, word je uit je slaap gehouden door al dat gezoem rondom je hoofd. Brabant wordt geteisterd door een tsunami van muggen. We worden met zijn allen knettergek van het geluid. En dan hebben we het nog niet over ons lichaam, dat momenteel eerder doorgaat voor een slagveld.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Volgens bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit zorgen muggen in het zuiden van het land aanmerkelijk meer voor gezoem dan in het noorden. Klamboes en horren gaan als zoete broodjes over de toonbank en ook muggensprays zijn niet aan te slepen. Maar wist je dat er veel meer manieren zijn om het tweevleugelige zoemgespuis van je vandaan te houden? We zetten enkele tips voor je op een rij.
ZIE OOK: Muggen, muggen en nog meer muggen: 'Als je even stilstaat, voel je ze meteen steken'
Aan de zuip Wist je dat Tonic ooit is ontstaan als anti-malariamiddel? Tonic bevat kinine, dat helpt een de malariaparasiet te doden. Dat wordt dus veel gin-tonic drinken deze zomer! En met veel, bedoelen we ook écht veel: zo’n 150 liter. Maar of dat nu zo verstandig is... Helaas is de hoeveelheid kinine in één glas behoorlijk laag, dus met een paar zomerdrankjes red je het niet. Maar hé, alle kleine beetjes helpen, toch?
Dan maar een extra sigaretje? Gezond is het niet, maar een sigaret opsteken zou helpen om muggen weg te jagen. De nicotine uit een sigaret wordt gemaakt van tabaksbladeren. En laten muggen nu net een hekel hebben aan dit stofje.
Zoek een lekkere bedpartner Het is wetenschappelijk bewezen dat muggen aangetrokken worden door lichaamsgeur. Als jouw bedpartner beschikt over goede natuurlijke lichaamsaroma’s, dan heb je dus een uitstekende muggenvanger in huis!
Mochten bovenstaande tips wat heftig voor je zijn, dan heb je wellicht meer aan het onderstaande rijtje.
Knijp een citroen uit boven je kussen Muggen houden totaal niet van citroen en dit zal ze tegenhouden om jou te gaan steken.
Pepermuntolie Niet zo’n fan van de citroengeur? Doe dan enkele druppels pepermuntolie in een bakje. Ruikt fris en werkt ook kalmerend. Zet het bakje in een kamer waar je last hebt van muggen. Muizen vinden het ook niet lekker ruiken, twee vliegen in één klap dus!
Uitroken die muggen Waar rook is, zijn geen muggen. Wierook, smeulende barbecues, alles wat rookt en walmt helpt tegen muggen.
Ruim eens op Muggen leggen eitjes bij stilstaand water. Loop dus een ronde door de tuin en speur naar volle regentonnen, kleffe plantenbakken en overgelopen voederbakjes.
Zoek de langpootmug! Word je ook zo moe van het vangen van Pokémons? Ga dan eens op zoek naar de langpootmug. Niet doodslaan! Steekmuggen zouden namelijk bovenaan op het menu van deze langpootmug staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!