Video

Rechter kan weinig met eis van Slijtersunie om einde te maken aan drank in winkels

13 juli 2016 om 13:15
nl
Boekwinkels waar wijn wordt geserveerd en fietsenzaken waar bier wordt verkocht. De rechtbank in Den Haag gaat hiervoor geen stokje steken, zo is woensdagmorgen bekend gemaakt. Dit is slecht nieuws voor de Koninklijke Slijtersunie in Eindhoven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De brancheorganisatie was naar de rechter gestapt om een eind te maken aan een proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). In die proef experimenteren onder meer in Brabant gemeenten en ondernemers met mengvormen van winkels en horeca. De Slijtersunie vindt dit oneerlijke concurrentie en branchevervaging.
'Beperkte rol VNG'Volgens de rechtbank heeft deze belangenclub onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de VNG iets doet wat niet mag. De mengvormen zijn weliswaar niet toegestaan volgens de Drank- en Horecawet, maar de VNG speelt hierbij een beperkte rol, zo stelt de rechter.
'De wijze van uitvoering ligt bij de individuele gemeentebesturen', staat ook in het vonnis van de voorzieningenrechter. Als mensen het daar niet mee eens zijn, moeten ze zich al dan niet via de rechter dus tot de betreffende gemeente(n) richten en niet tot de VNG. In Brabant doen tien gemeenten mee aan de pilot.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.