Hoezo 24/7 bewaakt? Deel motorblok uit geparkeerde auto gejat - Omroep Brabant

Hoezo 24/7 bewaakt? Deel motorblok uit geparkeerde auto gejat

13 juli 2016 om 22:33
nl
Laat je je auto achter op een parkeerplaats die dag en nacht wordt bewaakt, wordt alsnog een deel van het motorblok eruit gestolen! Betty Vercammen uit het Belgische Mechelen kan er niet over uit. Haar wagen stond op een parking in Veldhoven, die veel gebruikt wordt door bezoekers van Eindhoven Airport.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Sjef Snel, van Sky-Park, dat de parkeerplaats verhuurt, reageerde even stomverbaasd als woedend toen hij het verhaal van de Vlaamse klant hoorde. De daders hebben een hek doorgeknipt om toe te kunnen slaan.
Kater groot bij terugkomstEen dochter van de Vlaamse had de auto geleend, om vanaf Eindhoven naar Spanje te kunnen vliegen om bij haar ouders vakantie te kunnen vieren. Dát verblijf smaakte naar meer, maar de kater was groot toen ze maandag de BMW 3, die net een jaar oud was, wilde ophalen.
Moeder Vercammen: “Ze belde me op om te vertellen dat de auto aan de voorkant was opengemaakt. Een deel van het motorblok, de koplampen, de airconditioning en de bumper waren gesloopt. De moeren en bouten hebben ze wel laten liggen. De dieven moeten een ruitje hebben ingeslagen om de motorkap van binnen te kunnen openen. Dit is een ramp, verschrikkelijk gewoon.”
Ook rugzak met laptop gestolenMaar dat was niet alles. “Ook een rugzak, die onder de stoel van de chauffeur was opgeborgen, is gestolen. Er zat onder meer een laptop in. Dat moet iemand gedaan hebben, die heeft geweten dat die tas er lag. Misschien wel iemand die de shuttledienst verzorgt”, aldus de Vlaamse.
Vervoerder Met en Co baalt dat de gedupeerde naar hun branche wijst. "Wij werken met gecertificeerde medewerkers, daar staan we voor in", laat de sales afdeling weten. Om toch tegemoet te komen aan de ontstane onrust heeft de shuttledienst extra beveiliging ingehuurd.
De Belgische baalt ondertussen enorm. De schade schat ze op zeker tienduizend euro en dan heeft ze het nog niet over de administratieve rompslomp, die de diefstal met zich meebrengt. "Ik wil overigens niemand zwartmaken, want dit is me nooit eerder overkomen. In de regel gaat het goed, ik wil met mijn verhaal vooral een waarschuwing afgeven."    
'Bewaking aangescherpt'Sjef Snel van Sky-Park denkt dat de diefstal het werk is van drugsverslaafden, die rond het terrein hangen en gericht op zoek waren naar auto-onderdelen. "We hebben aangifte gedaan, maar ik vraag me af of het zin heeft. Verder hebben we de bewaking aangescherpt en laten we de shuttle- en taxibedrijven waarmee we samenwerken andere routes rijden, zodat onverlaten er geen vast patroon meer in zien. Uiteraard proberen we ondertussen met de gedupeerden tot een goede oplossing te komen.
"We verhuren al een jaar of tien van dit soort parkeerplaatsen, ook bij Schiphol, maar tot nu toe is er ooit slechts één kentekenplaat gestolen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.