Flitspaal N282 weg, omwonenden niet blij: 'Het is net een racebaan' - Omroep Brabant
Video

Flitspaal N282 weg, omwonenden niet blij: 'Het is net een racebaan'

13 juli 2016 om 20:00 • Aangepast 21 november 2020 om 08:57
nl
De beruchte flitspaal op de N282 bij Dorst keert definitef niet terug. De flitspaal was vorig jaar met afstand de bestverdienende van de regio. De paal bracht zo'n 1.5 miljoen euro in het laadje van de overheid.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

De flitspaal werd verwijderd omdat de weg verbouwd wordt. Niet iedereen in Dorst is er blij mee. Vooral de bewoners die aan de beruchte weg wonen willen de flitspaal terug. "Het is nu net een racebaan" en "Levensgevaarlijk!' roepen ze.

Wachten op privacy instellingen...

Paal blijft wegDe verwachting is dat door de aanpassingen die gedaan zijn de weg veiliger wordt en de maximum snelheid van 50 kilometer per uur beter nageleefd wordt. Daarom heeft de provincie besloten om de flitspaal niet terug te plaatsen.
Niet blij"Ik ben er niet blij mee dat de paal weg is. Ik snap dat het vervelend is voor automobilisten maar er wordt nu wel erg hard gereden", zegt een bewoonster die recht tegenover de plek woont waar de paal stond. "Ik slaap aan de kant van de weg en ik word gewoon wakker van alle auto's die hier over de weg heen scheuren 's avonds", zegt een andere bewoner die er klaar mee is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.