'Kwelgeest' Marcel Ritzmaier weer even dikke maatjes met PSV'ers.

13 juli 2016 om 15:24
nl
Hij kreeg vorig seizoen de hoon van de PSV-aanhang over zich heen. Eerst blesseerde Marcel Ritzmaier als huurling van NEC met een grove charge Luuk de Jong. Enkele maanden later bezorgde hij Jorrit Hendrix met een elleboogstoot een gekneusde oogkas. Maar in Zwitserland staat Ritzmaier met beide clubgenoten weer gewoon op het veld tijdens het trainingskamp.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Marcel Ritzmaier heeft niet het idee dat er op het trainingsveld op hem geloerd wordt. "Nee hoor. Ze kunnen er nu wel om lachen, maar toen was het natuurlijk een beetje raar. Maar ook dat hoort bij het voetbal. Het is verleden tijd en ik ga met iedereen hier gewoon goed om."
Weken geblesseerdLuuk de Jong was het slachtoffer van de dadendrang van Ritzmaier. In het Philips Stadion werd hij vol op de enkel geraakt. Hij was door de charge van zijn verhuurde clubgenoot vervolgens weken geblesseerd. Maar ook voor De Jong is het geen item meer.
"Voetbal is een contactsport en dan weet je dat dat kan gebeuren. Marcel zal het niet expres gedaan hebben én hij heeft zijn excuses aangeboden, dus dat speelt helemaal geen rol meer."
Toekomst eldersRitzmaier is na verhuurd te zijn geweest aan NEC weer terug bij PSV. Maar ook hij beseft dat zijn sportieve toekomst waarschijnlijk elders ligt. "Zolang ik weer bij PSV ben, ga ik vol voor mijn kansen. Ik voel me superfit. Maar als er iets komt wat beter voor me is, sta ik daar natuurlijk voor open."
Marcel Ritzmaier staat nog tot 2018 onder contract bij PSV, maar de verwachting is dat de 23-jarige Oostenrijker deze zomer weer een overstap zal maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.