Ondernemers Eindhoven willen bedelverbod: 'Ze zijn vreselijk en het worden er steeds meer' - Omroep Brabant

Ondernemers Eindhoven willen bedelverbod: 'Ze zijn vreselijk en het worden er steeds meer'

13 juli 2016 om 16:24
nl
Spugen naar het winkelend publiek, voorbijgangers uitschelden en klanten lastig vallen tot ín de winkels. De ondernemers in de Eindhovens binnenstad ondervinden steeds meer last van de bedelaars in de winkelstraten. Als het aan hen ligt, grijpt de gemeente in. "Je ziet dat klanten geërgerd raken, ik vind dat er een verbod op bedelaars moet komen."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Volgens de ondernemers is het vooral op zaterdag en koopzondagen raak. "Het worden er steeds meer, vreslijk", zegt een ondernemer. En ze is niet de enige die last heeft van de bedelaars. "Terwijl klanten kleding staan te passen, komen ze naar binnen en vallen ze de klanten lastig", vertelt ondernemer Marinus Dankers. "Ik stuur ze altijd meteen weg. Ze gaan maar werken voor hun geld!" Ook een andere Eindhovense ondernemer merkt dat de klanten last hebben van de bedelaars. "Ik hoor de klanten er vaak over, het is een onprettige ervaring."
Ook de politie spreekt van overlast. Ze merken de laatste tijd dat er toenemende signalen van overlast zijn door zowel de bewoners als de winkeliers. De politie neemt deze signalen serieus en ze zijn er mee bezig.Ze kunnen alleen heel weinig doen aan het bedelen op zich, dat is namelijk niet verboden. De politie treedt alleen op bij extreme overlastsituaties.
Verbod op bedelenDaarom zouden de regels volgens de ondernemers in de Eindhovense binnenstad moeten worden aangepast. Landelijk wil de branchorganisatie Detailhandel Nederland dat iedere gemeente een bedelverbod instelt om schooiers uit de winkelcentra te verbannen. De Eindhovense ondernemers zien zo'n verbod ook wel zitten. Zij denken dat dit het beste is voor de binnenstad. "Voor het straatbeeld en stadsgezicht zou het beter zijn als er een verbod komt", aldus een ondernemer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.