Honderden nieuwe banen door luchtvaartcluster in West-Brabant

13 juli 2016 om 15:13
nl
Breda International Airport - in de volksmond vliegveld Seppe - wil binnen vier jaar groeien naar 600 banen. Nu biedt het vliegveld nog werk aan 150 mensen. Dat blijkt uit plannen voor een zogenoemd Brabant Aerospace cluster die woensdag werden ondertekend tijdens de internationale luchtvaartbeurs in het Engelse Farnborough.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De provincie Noord-Brabant, luchtvaarbedrijvenpark Aviolanda in Woensdrecht en Breda International Airport in Bosschenhoofd gaan samenwerken om zo'n cluster voor elkaar te krijgen. Aviolanda Woensdrecht is met 2000 banen nu al het tweede lucht- en ruimtevaartcluster van Nederland.
DoenDirecteur Ed Heinen van Aviolanda: "Het is het begin van de uitbreiding van de olievlek om  Aerospace als kansrijke sector in Brabant op de kaart te brengen".  Stef Have, directeur van Breda International Airport: "Samenwerking met succesvolle initiatieven geeft meer kracht in de luchtvaartmarkt, daar mikken wij op, niet vanuit beleid maar vanuit doen".
Provinciebestuurder Bert  Pauli "Deze samenwerking past in de stevige ambities die wij hebben in de aerospace en maintenance sector, ik hoop dat velen volgen. Brabantbreed geeft dit goede kansen op innovatie en werkgelegenheid".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.