Brabanconne of het Wilhelmus: Hockeyster Lisa Scheerlinck kiest voor België

13 juli 2016 om 17:27
nl
Hockeyster Lisa Scheerlinck van Oranje-Rood uit Eindhoven (voorheen Oranje Zwart) komt voortaan uit voor België. De aanvalster heeft een dubbel paspoort en had daardoor de keuze tussen Oranje en het Belgisch elftal.
Profielfoto van Maarten Nuyts
Geschreven door
Maarten Nuyts

Scheerlinck speelde van haar 14de tot haar 21ste voor Nederlandse jeugdelftallen. Omdat ze nog geen wedstrijd heeft gespeeld voor het Nederlands vrouwenteam, kon ze nog kiezen. Scheerlinck kiest voor België omdat ze verwacht dan meer kans te maken op interlandwedstrijden.  
"Ik wil met België naar de top. België heeft altijd een plaats in mijn hart gehouden en ik denk dat dameshockey in België nog een grote groei kan doormaken. Ik ben dan ook enorm vereerd dat ik straks samen met de andere Red Panthers het Belgisch volkslied uit volle borst mag meezingen", zegt ze op de website van hoofdklassehockey.nl.
Oude bekendeScheerlinck treft bij België een oude bekende van Oranje Zwart, bondscoach Ageeth Boomgaardt. Zij was van 2005 tot 2013 coach van het eerste vrouwenelftal van Oranje Zwart, dat vanaf het nieuwe seizoen dus Oranje-Rood heet. De clubnaam is veranderd vanwege de fusie met EMHC.
Op de komende Olympische Spelen in Rio zijn de Red Panthers er overigens niet bij, het Belgisch vrouwenteam kon zich niet plaatsen voor het olympisch hockeytoernooi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.