PSV met 2-1 te sterk voor Saint-Étienne in oefenduel

13 juli 2016 om 23:18 • Aangepast 21 november 2020 om 08:56
PSV heeft woensdagavond met 2-1 van Saint-Étienne gewonnen. De oefenwedstrijd werd gespeeld in het Zwitserse Thonon-les-Bains.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

De wedstrijd begon 23 minuten later dan gepland omdat de spelersbus van PSV in de file stond. Aan de aftrap stonden onder anderen de jonkies Van Bruggen, Lundqvist en Koch.
De Eindhovenaren kwamen in de 21e minuut op voorsprong toen de bal bij Saint-Étienne achterin niet goed werd weggewerkt. Narsingh profiteerde daarvan, hij schoot beheerst binnen. "We kwamen er snel uit, Jozefzoon gaf de bal goed voor en ik maak het goed af", aldus Narsingh. Tien minuten later trokken de Fransen de stand via Dabo gelijk.
Veel wisselsMet de nodige wisselingen begon PSV aan de tweede helft. Onder meer Luuk de Jong kwam binnen de lijnen en hij kopte zijn ploeg na 60 minuten op voorsprong uit een corner van Hendrix.

Later kwamen ook Ritzmaier en Rigo bij PSV in de ploeg. In de slotfase waren de Fransen een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar de lat en Pasveer stonden een tegentreffer in de weg.
Cocu tevredenPhillip Cocu was tevreden na afloop. "We hebben tactisch getraind, op balbezit en op defensieve accenten. Dat hebben we in wisselende samenstellingen toegepast vandaag. Op enkele uitzonderingen na, ben ik daar tevreden over. We hebben gedisciplineerd gespeeld."
Ook over het verloop van het trainingskamp is de trainer te spreken. "Het heeft tot nu toe maar één keer geregend, het weer is beter dan verwacht. Het veld is prima, we zitten in een goed hotel. En het is positief dat we op hoogte trainen."
Narsingh houdt focus op PSVNarsingh was blij met zijn doelpunt tegen de Fransen. "Iedereen moet zich in de voorbereiding weer bewijzen, dus ik ook. Het doel is om fit te blijven en om hard te werken."
De aanvaller van PSV is nog niet bezig met een vertrek uit Eindhoven. "Ik ben gelukkig bij PSV en daar focus ik me dus ook op. Mocht er iets voorbij komen, dan zal ik daar wel naar kijken. Dat heb ik ook aangegeven. Maar zo niet, dan blijf ik lekker bij PSV."
Het was de derde oefenwedstrijd van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De amateurs van Dongen werden eerder met 3-1 verslagen, terwijl van Queens Park Rangers werd verloren (0-1).
Oefenduel op losse schroevenHet oefenduel tegen Sporting Lissabon, volgende week maandag, staat mogelijk op losse schroeven. Etoile Courage, de club op wiens terrein de wedstrijd wordt gespeeld, laat op Facebook weten dat de benodigde vergunningen niet op tijd zijn verkregen. PSV laat in een reactie weten nog niet op de hoogte te zijn.
Overige uitslagenNAC Breda - KV Mechelen (2-0). Doelpunten: Rommens, VerbeekJVC Cuijk - FC Den Bosch (1-2). Doelpunten: Biemans, VossebeltFC Dordrecht - RKC Waalwijk (0-1). Doelpunt: Sifneos