Laserstralen ontwijken en liane slingeren: apenkooien 2.0 in Den Bosch

14 juli 2016 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 08:56
nl
De leukste gymles van het jaar? Voor veel mensen was dat zonder twijfel apenkooien. Als je wil checken of je nog net zo lenig bent als op de basisschool, kun je vanaf donderdag terecht op De Parade in Den Bosch voor een potje apenkooien 2.0.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Je kunt in de Liliane City Jungle niet alleen ‘gewoon’ klimmen en klauteren, maar op tien meter hoogte aan de tokkelbaan hangen of laserstralen ontwijken. Ook kun je ervaren hoe het voelt om in een zandstorm te staan en kun je een modderbad nemen.
Donderdagochtend hadden al 5800 mensen een kaartje gekocht. Op de eerste dag worden er zo’n 750 Brabanders met apenstreken verwacht. “In het weekend wordt het echt heel druk”, zegt de woordvoerder van organisator Artishock. “Sommige tijdslots zitten al helemaal vol.”
‘Valt nog niet mee’Onze verslaggever René van Hoof deed donderdag alvast een testrondje. "De laatste keer was ergens diep in de vorige eeuw", zegt hij. Zijn balans was niet helemaal meer wat het geweest is. “Dit valt nog niet mee als je het al lang niet meer gedaan hebt. Ik denk dat de kids het beter kunnen.”
Als je ook een poging wil wagen kun je voor vijf euro nog een kaartje kopen. Overigens hoef je met spierpijn of blauwe plekken een dag later niet bij de organistie aan te kloppen, want deelname is geheel op eigen risico. De opbrengst gaat naar het Liliane Fonds. De Liliane City Jungle staat van 14 tot en met 19 juli op de Parade in Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.