Politie Eindhoven is Pokémon GO-spelers te vlug af: Pikachu gevangen

14 juli 2016 om 12:59 • Aangepast 21 november 2020 om 08:56
nl
Het politiebureau in Eindhoven binnenlopen om Pikachu te vangen, hoeft niet meer. Agenten zijn je te vlug af geweest. En hij zit voorlopig nog wel even vast, laat de politie op Facebook weten. Blij zijn de agenten wel met de extra ogen op straat dankzij de populaire game Pokémon GO.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Ga je op jacht naar Pokémon-figuurtjes houd dan meteen een extra oogje in het zeil, zo vraagt de politie dan ook. Tegelijkertijd waarschuwt ze Pokémon GO-spelers om de game toch vooral veilig te spelen.
Klimmen over hekkenEr zijn de afgelopen dagen volgens de politie verschillende meldingen binnengekomen van verdachte situaties waarbij spelers van het spel betrokken waren. Zo filmen spelers huizen en klimmen ze over hekken.
Gratis tips van de politieDe politie geeft daarom de volgende tips:

  • Let goed op welke app je installeert, er zijn apps in omloop met malware (virus) die uit zijn op je (inlog)gegevens van je telefoon.
  • Ga niet zonder toestemming een erf op of gebouw in, dit kan zorgen voor een verdachte situatie en uiteindelijk tot een bekeuring of aanhouding.
  • Denk goed na waar je het spel gaat spelen, in en met het verkeer is dit uiteraard geen goed idee.
  • Haal geen gevaarlijke capriolen uit door bijvoorbeeld op of langs het spoor te lopen.
Wachten op privacy instellingen...

Meer verkeersdodenEerder al gaf Veilig Verkeer Nederland aan rekening te houden met een toename van het aantal verkeersdoden als gevolg van de populaire game.
LEES OOK: 'Meer verkeersdoden door Pokémon GO', rage grijpt om zich heen

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.