Gevangenisstraffen voor vuurwapengevaarlijke bende uit Brabant

14 juli 2016 om 15:47
nl
Zeven mannen die zich tussen juni 2011 en maart 2014 schuldig maakten aan onder meer ripdeals en een ramkraak zijn donderdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 87 dagen tot 10 jaar.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

De verdachten, in de leeftijd van 23 tot 31 jaar oud, pleegden ripdeals in Gorichem en Heerlen, een overval in Almere en een ramkraak in Hannover. Bij de ramkraak maakten ze 493 mobiele telefoons buit. De mannen waren tijdens het plegen van de misdrijven in het bezit van verboden wapens en gestolen auto’s.
ZIE OOK: Vuurwapengevaarlijke verdachte Mohamed Faghlal uit Den Bosch langer vast
Vuurwapengevaarlijke BosschenaarEen van de veroordeelden is Mohamed Faghlal uit Den Bosch.  De 24-jarige vuurwapengevaarlijke Bosschenaar werd maandenlang door de politie gezocht. Hij was betrokken bij een schietpartij in de Ridderstraat in Helmond in april 2013. Een 44-jarige man raakte gewond toen hij werd neergeschoten. De schietpartij vond zowel in een huis als op straat plaats. Ook bij de buren werden ramen vernield door de schoten.
Ernstige bedreiging Criminaliteit in georganiseerd verband vormt volgens de rechtbank in Den Bosch een ernstige bedreiging voor de Nederlandse samenleving. Volgens de rechtbank zag de bende uit Brabant, met leden uit Den Bosch en Waalwijk, hun werk als een manier van leven, waaraan alles ondergeschikt werd gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.