Brabants paar danst voor André Rieu

14 juli 2016 om 17:25
nl
Het is het jaar van de Weense Wals. En dat gaat zeker op voor Mario (56) en Ellen (52) Egthuijsen uit Hoogerheide. Ze dansen tot en met zondag in de nieuwe orkestshow van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. "Een sprookje is voor ons werkelijkheid geworden", zegt Mario trots.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het geroutineerde danspaar walst, na het succesvolle eerste weekend, ook de komende vier avonden samen met 149 andere paren op de muziek van André en zijn orkest.
Kippenvel"André wilde dit jaar veel dansparen, omdat het 150 jaar geleden is dat Johan Strauss het muziekstuk 'An der schönen blauen Donau' componeerde. Voor elk jaar een danspaar dus", legt Egthuijsen uit.
Het is tegen het einde van de show als 'de Koning van de wals' in Maastricht het stuk 'Trumpet Voluntary' inzet. De dansparen komen vervolgens van achter het publiek het Vrijthof op. "Dan draaien ruim elfduizend mensen zich om en kijken ons aan. Nou, dat is echt kippenvel van top tot teen en dan minuten lang."
Maanden voorbereidingMario gekleed in rokkostuum en Ellen met een prachtige jurk aan, walsen vervolgens in formatie tussen het publiek door. "Mobieltjes, iPads alles gaat dan de lucht in, om beelden van de dansparen te maken", zegt Mario. "Wat er dan door ons heen gaat nauwelijks te beschrijven."
Mario en Ellen zijn wedstrijddansers. Hoewel ze de choreografie niet heel ingewikkeld vinden, ging er aan de optredens met de violist maanden voorbereidingen vooraf. Ze trainden urenlang in hun eigen dansschool en in een grote hal in België.
'Een hele aardige man'"De moeilijkheid zit 'm vooral in het formatiedansen. Dat moet helemaal gelijk gaan. " Een tikkeltje nerveus waren ze dan ook wel toen ze vorige week vrijdag voor het eerst in de concertshow acte de présence maakten. "Afgelopen weekend werden ook nog tv-opnames gemaakt. Dat maakt dat je extra gespannen bent."
Tijd om André Rieu uitgebreid te spreken hebben Mario en Ellen nog niet gehad. Maar ze hebben al wel gehoord dat de violist erg tevreden is. "Wellicht spreken we hem dit weekend wat langer. Het is een hele aardige man. Een perfectionist met een flinke dosis humor", vertelt Mario.
Een soort vakantieTot en met zondag verblijft het echtpaar nog in Limburg. Het is niet handig om iedere avond na de show terug naar Hoogerheide te rijden. Ellen zit samen met de andere danseressen elke middag al vroeg bij de haarstylist om de haren in de krullen te zetten.
En aan het begin van de avond zijn ze weer op het Vrijthof aanwezig. Ze maken er meteen maar een soort vakantie van. "Maar onze deelname aan de show is de kers op de taart."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.